×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Quina és l’assegurança que més s’adapta al teu negoci?

Existeixen riscos que podrien fer perillar la continuïtat de moltes pimes. De fet, set de cada deu companyies no reprenen la seva activitat després d'un sinistre. Per això, l'empresa ha d'estudiar el seu sector i els riscos més probables, amb l'objectiu de contractar aquella pòlissa que més s'ajusti a les seves necessitats i a la seva activitat.

Però, com pot recuperar-se la seva empresa després d'un sinistre?

Les pimes suposen el 95% del teixit empresarial, i malgrat no ser grans corporacions, s'enfronten a les mateixes situacions que les grans, però sense comptar amb la mateixa capacitat de negociació.

Moltes poden fer ús d'un mediador d'assegurances que els acompanyi a l'hora d'identificar i quantificar els seus riscos.

Per aquest motiu, l'ideal és que la pime compti amb productes dissenyats especialment per a la seva grandària, a més de combinar-los amb una sèrie d'assegurances obligatòries per tots els negocis:

Si l'empresa compta amb empleats, el conveni recull com a obligatori l'assegurança d'accidents i el de responsabilitat civil. Així doncs, també és molt comú que, per a aquelles que disposin d'algun tipus de vehicle, comptin amb la cobertura d'automoció.

- L'assegurança multirisc és més que recomanable, ja que cobriria a l'empresa en cas d'incendi, explosió, fenòmens atmosfèrics o robatoris. Fins i tot cobriria en cas que l'activitat empresarial quedés paralitzada per un temps.

Evidentment, el cost varia en funció la naturalesa del sinistre, l'activitat de l'empresa, la seva ubicació o la suma dels capitals a cobrir, entre altres aspectes.

Com més gran sigui la pime, més risc assumeix. Per això, es recomana que estudiï detingudament de quina manera podrà cobrir les necessitats dels seus empleats, o bé, com fer front a les qüestions relacionades amb l'administració.

L'absentisme dels empleats és un altre dels reptes als quals s'enfronten les pimes. Per això, és de gran importància la contractació d'un servei que proporcioni les solucions pertinents per reduir-ho. En Mútua Intercomarcal disposem del Portal de Gestió de l'Absentisme en el qual facilitem les eines pròpies de gestió per afavorir els teus objectius.

El servei de valor afegit, es tracta d'una assistència davant sinistres que puguin fer perillar el negoci, i que resulta molt útil en cas de necessitar assessorament en matèria fiscal, laboral i tributària, segons el negoci i la gravetat dels diferents problemes.

Quan la pime decideixi contractar una assegurança, haurà d'avaluar quin és el més adequat i pràctic, ja que sempre serà més fàcil gestionar el sinistre amb una única asseguradora. Així mateix, cal prestar especial atenció a les condicions legals, atès que la pòlissa haurà de detallar quins són les cobertures exactes que ha contractat l'empresa i quins són les seves limitacions.