×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Millor si no fumes

Malgrat els intents de molts fumadors per deixar de fumar, gairebé el 70% de les persones que ho intenten, recauen al cap d'una setmana. Això és a causa de què el ritme de metabolització de la nicotina per l'organisme, que pot ser “normal” o “lent” (la diferència resideix en el temps que roman la nicotina en el cos després de deixar de fumar), pot determinar l'èxit en l'intent d'abandonar l'hàbit.

Les teràpies substitutives, com els pegats o els xiclets són les més usades a Espanya, i a això es sumen els tractaments farmacològics o l'ús de cigarrets electrònics per aconseguir reduir el consum de tabac.

Però la Societat Espanyola de Pneumologia i Cirurgia Toràcica (SEPAR), recomana adaptar les teràpies per deixar de fumar segons el nivell de dependència del fumador. Cada perfil de fumador és diferent, per això el tractament ha de ser personalitzat per aconseguir l'èxit de la teràpia. Els pneumòlegs també recomanen que les teràpies s'han de reforçar amb unes pautes sobre conductes saludables.

Així doncs, deixar de fumar no resulta tan difícil si t'ho proposes, i nosaltres podem ajudar-te perquè no desisteixis. A continuació, posem a la teva disposició un document en el qual et donem uns consells pràctics per deixar de fumar.

Deixar de fumar