×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Consells per cuidar la vista en l'ús de dispositius

Els gadgets formen part de la nostra vida diària, i els usem de manera interrompuda. Fins ara, hem seguit els consells sobre la postura correcta per evitar lesions o dolors musculars quan treballem amb l’ordinador. Però ara, amb dispositius com els mòbils o les tauletes, han aparegut noves postures, com per exemple, la seva utilització en la butaca o el llit.

Així doncs, els experts s'han posat d'acord i han establert una sèrie de pautes i recomanacions que poden ajudar-nos a evitar possibles problemes derivats de la seva utilització perllongada.

Evita la fatiga visual netejant de manera freqüent la pantalla, ajusta la lluentor del monitor, i canvia el fons de la pantalla a un color gris. Procura que no hi hagi llums intenses al voltant de la pantalla, i recorda parpellejar més sovint, combinant-ho amb descansos per a la vista cada 20 minuts.

Assegut en la cadira, estira el braç fins a tocar la pantalla; aquesta és la distància òptima per treballar. La pantalla l'hem de situar just enfront de nosaltres, no als costats, i hem de regular l'altura de la nostra cadira perquè el monitor quedi lleugerament per sota de la línia horitzontal dels ulls. I si veiem que ens costa llegir per la grandària de la pantalla, simplement augmentant la grandària de la lletra deixarem de forçar la vista.

Amb l'ús de les tauletes i els mòbils, ja que els usem constantment i en qualsevol lloc, la postura del cos ha de ser natural. És per tant recomanable no col·locar-los massa prop de la cara, i deixar el coll recte i les espatlles relaxades, recolzats sobre una superfície.

En aquests dispositius, les pantalles són d'una grandària més reduïda, i per aquest motiu forcem la vista. És recomanable doncs, ajustar la lluentor de la pantalla perquè sigui més còmoda a la vista, o bé, ajustar la grandària dels textos perquè resultin fàcils de llegir.

Les tauletes, normalment les tenim a una altura bastant baixa respecte als ulls. L'ideal és col·locar-la a la mateixa altura que la pantalla d'un portàtil sobre la taula.

Finalment, no oblidem la resta del cos. Hem de moure'ns perquè la sang circuli millor, per activar el cos, sobretot aquells que passen hores enfront d'una pantalla. L'ideal és fer-ho cada 20 0 30 minuts de forma regular.

Són unes normes molt senzilles de prevenció. Seguir-les no suposa un gran esforç, i ens ajudarà a evitar dolors musculars o fatiga visual.