×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Com prevenir la pèrdua d'audició

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) calcula que 1.100 milions de joves de tot el món podrien estar en risc de sofrir una pèrdua d'audició, com a conseqüència de l'augment de l'exposició d'aquests joves a sons forts. Discoteques, clubs nocturns, concerts, són llocs on la música s'escolta a volums perjudicials, durant llargs períodes de temps i, tot això, suposa un risc irreversible de pèrdua de l'audició.

Més de 43 milions de persones d'entre 12 i 35 anys ja pateixen una pèrdua auditiva discapacitant deguda a diferents causes. Aproximadament el 50% estan exposats a nivells elevats de soroll a causa de l'ús de reproductors de MP3 o telèfons intel·ligents. I un 40%, a sorolls nocius en recintes com a clubs o discoteques.

Hem de ser conscients que l'audició perduda ja no es recupera, per tant, fem un ús responsable dels aparells d'àudio que utilitzem i mantinguem el volum baix. El més indicat és ajustar el volum de manera que no superi el 60% del volum màxim.

Quan vagis a passar un llarg període de temps en un lloc sorollós, utilitzar taps per a les oïdes ajudarà a reduir la seva exposició. I quan escoltis música en el teu dispositiu d'àudio, procura que els auriculars s'ajustin bé i t'aïllin del soroll de l'entorn. D'aquesta manera podràs escoltar la teva música amb claredat sense necessitat d’apujar el volum. Tot i així, s'ha de limitar el temps de la seva utilització. Menys d'una hora al dia contribueix enormement a reduir la nostra exposició al so.

D'altra banda, una perllongada exposició mentre realitzem activitats sorolloses és un dels principals factors dels problemes d'audició. Per això, és recomanable que mai ens situem al costat dels altaveus, així com fer breus descansos auditius. Si estàs en una discoteca o en un esdeveniment esportiu, pots sortir del recinte uns minuts perquè la teva oïda descansi.

És important detectar a temps si tenim pèrdues auditives, per això és recomanable acudir a un professional especialitzat quan detectem dificultat per sentir sons aguts com el timbre, el telèfon, o bé si no entenem bé la parla, o ens costa seguir una conversa en espais sorollosos com restaurants o reunions socials.

Així doncs, disminueix el volum i reduiràs el risc.