×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Formant líders des de la infantesa

L'escola i la família són els encarregats de transmetre als nens tota informació necessària per a la seva educació. Per això, resulta tan important educar-los de manera que puguin desenvolupar les competències necessàries per valer-se per si mateixos en una societat cada vegada més competitiva.

I és que, en aquest entorn, el lideratge encara està en mans d'uns pocs, com assenyalen des de INFOVA. Moltes de les decisions importants que afecten la societat les pren algú sota el seu propi lideratge. D'aquí, la importància d'educar als nens, des d'una edat primerenca, sobre el valor de tenir una autoestima forta i sòlida, la integritat i la capacitat per assumir riscos i, per això, es recomana a escoles i família començar a ensenyar a les futures generacions.

Encara que la societat encara no és conscient de la seva importància, això no implica que les empreses no li donin valor. Moltes companyies destinen milers d'euros en la formació dels seus directius, perquè preparar a un bon capdavanter és apostar per un valor segur.

Des de fa uns anys, s'hi han instal·lat al nostre país, algunes de les millors escoles de negocis d'Europa, la qual cosa comporta que les empreses fomentin la formació en els seus comandaments, i per tant, el nivell de lideratge a Espanya és, actualment, notablement alt en comparació dels països del nostre entorn.

Però hem de recordar quin és l'essència del lideratge, entenent que un bon capdavanter és aquell que té la capacitat per dirigir a les persones, potenciar les seves aptituds i capacitats, així com servir d'exemple i inspirar a tot l'equip.