×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Es genera més ocupació i més contractes indefinits

Les dades de l'última Enquesta de Població Activa (EPA) del 2014 revelen la tendència que es ve observant en els últims mesos. S'ha tornat a generar ocupació i els contractes indefinits són els que més han crescut, sent el 54,6% en el quart trimestre de 2014 i la resta, de caràcter temporal. Així ho recull el 46º índex ManpowerGroup que es va presentar ahir.

Josep Oliver, catedràtic d'Economia Aplicada de la Universitat Autònoma de Barcelona i autor de l'estudi, destacava una altra dada positiva i, és que, la destrucció d'ocupació ha disminuït un 15,2% des d'abans de la crisi. Així mateix, assenyala que la creació d'ocupació es diversifica en altres sectors. D'aquesta manera, si durant el primer trimestre de 2014, l'ocupació en els sectors en creixement era del 35,9%, durant el quart trimestre, va ser del 89,7%.

La indústria de les manufactures porta dos trimestres consecutius creixent, al 3,5% i 4,3% respectivament, la qual cosa, deriva en una necessitat de les empreses espanyoles per exportar els seus béns i serveis. Així mateix, l'autor de l'estudi afirma que les polítiques menys restrictives per part de la Unió Europea també han contribuït a possibilitar la creació d'ocupació, tant en el sector privat com en els col·lectius.

L'ocupació de les persones d'entre 35 a 64 anys ha augmentat al 3,8% en taxa interanual (465.000 llocs de treball), mentre que en els joves d'entre 16 i 34 anys s'ha reduït un 0,8% interanual. Malgrat el descens de l'ocupació d'aquest col·lectiu, la dada no és tan negativa si tenim en compte l'evolució dels últims mesos on, en l'últim trimestre de 2013, va caure un 4,8% i aquest últim descens (0,8%) ha estat inferior i, per tant, s'albira una millora. Així doncs, sembla ser que els indicadors auguren un bon 2015.