×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Dia Mundial de la Seguretat i la Salut en el Treball

Avui, 28 d'abril, és el Dia Mundial de la Seguretat i la Salut en el Treball, i Mútua Intercomarcal es fa ressò de la iniciativa promoguda per l'Organització Internacional del Treball en relació a la Construcció d'una Cultura de Prevenció en matèria de Seguretat i Salut en l'entorn laboral.

Una cultura de prevenció en matèria de seguretat i salut en el treball implica el respecte del dret a gaudir d'un ambient laboral segur i saludable a tots els nivells; la participació activa de totes les parts interessades (govern, ocupadors, treballadors, tècnics de prevenció, i societat en general) per assegurar aquest ambient de treball a través d'un sistema de drets, responsabilitats i deures definits; i l'atribució de la màxima prioritat al principi de la prevenció.

La construcció i el manteniment d'una cultura de prevenció en matèria de seguretat i salut laboral significa fer ús de tots els mitjans disponibles per crear una major consciència general, augmentar el coneixement sobre els perills i els riscos, i la comprensió de la seva prevenció i control.

El desenvolupament de l'activitat laboral, independentment del sector econòmic, ha d'executar-se amb les màximes garanties de seguretat i salut, per la qual cosa tots, depenent del nostre àmbit d'actuació, hem de ser capdavanteres en la promoció d'un entorn segur i saludable en el treball, consolidant el que s'ha aconseguit i compartint els principis de bones pràctiques en matèria preventiva en tots els sectors productius i llocs de treball.

Junts hem de propiciar els canvis necessaris per a la construcció d'una cultura sostenible de prevenció en matèria de seguretat i salut en l'entorn laboral, que redueixi significativament els accidents de treball i les malalties professionals, que millori les condicions dels llocs de treball i provoqui llocs excel·lents per treballar, promovent el desenvolupament i el creixement professional.

La campanya de divulgació desenvolupada per la OIT sobre el Dia Mundial de la Seguretat i la Salut en el Treball 2015 està disponible al següent enllaç:

Així mateix, aprofitem aquest dia, per recordar-vos la Campanya Treballs Saludables 2014-2015: “Gestionem l'estrès” de l'Agència Europea per a la Seguretat i la Salut en el Treball, que posa l'accent en la importància de reconèixer l'estrès relacionat amb el treball i altres riscos psicosocials. Mútua Intercomarcal contribueix en aquesta campanya amb el llançament del e-Prevenga del mes d'abril sobre Estrès i Riscos Psicosocials, el qual es pot trobar al següent enllaç:

estres i riscos