×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

La Seguretat i Salut en el treball ha de ser compromís de tots

Amb motiu del Dia Internacional de la Seguretat i la Salut en el Treball celebrat ahir, l'Organització Internacional del Treball (OIT), ha revelat que cada any moren 2,3 milions de persones al món a causa d'accidents o malalties laborals. I xifra en 313 milions, les persones que cada any pateixen lesions derivades de l'activitat laboral. D'elles, 6.400 moren cada dia per accident o malaltia en el treball, amb la qual cosa, a l'any sumen 2,3 milions de morts a nivell global.

Per tant, estem en una situació en la qual la recessió econòmica i la cerca de la maximització dels beneficis per part de les corporacions no poden justificar una menor preocupació per la seguretat en el treball. L’OIT subratlla que, a més, aquesta situació té conseqüències econòmiques a nivell mundial. De fet, cada any es perd el 4% del Producte Interior Brut (PIB) mundial, uns 2,6 bilions d'euros, per costos relacionats amb el temps de treball perdut, la irrupció en la producció, el tractament de lesions, les indemnitzacions, entre altres.

Per aquest motiu, l’OIT aposta per aplicar la Declaració sobre llocs de treball segurs i saludables, adoptada pel G20 en 2014 en Brisbane (Austràlia) a escala global, per reduir els accidents laborals així com millorar les condicions de treball.

Per tant, en l’àmbit nacional també s'han de prendre mesures com l'aplicació de l'Estratègia Espanyola de Seguretat i Salut en el Treball i el seu full de ruta, aprovada el passat 24 d'abril, i que servirà per reduir l'increment d'accidents laborals registrat.