×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Prestacions no contributives per a autònoms en atur

Malgrat que les últimes dades mostren un increment del nombre d'autònoms afiliats al Règim Especial de Treballadors Autònoms (RETA), la crisi econòmica ha obligat a molts d'ells a posar fi a la seva activitat laboral. I per a molts, aquesta situació s'ha allargat en el temps, sense possibilitat d'accedir a prestacions o atur, a diferència d'un treballador per compte d'altri.

Per aquest motiu, l'Executiu ha aprovat una sèrie de mesures perquè, els autònoms que es trobin en aquesta situació, puguin accedir a una prestació de 425 euros al mes durant un període màxim de sis mesos.

Per beneficiar-se d'aquesta prestació no contributiva, la mitjana d'ingressos percebuts en la unitat familiar per persona no ha de superar el 75% del salari mínim i ha d’haver cotitzat en el règim especial de treballadors autònoms en tres dels últims cinc anys.

Aquesta prestació està vinculada a la realització d'un mínim de 180 hores de formació com a part del compromís de l'autònom a la cerca activa d'ocupació, sent compatible, a més, amb altres ajudes existents proporcionades per les diferents comunitats autònomes.

Com a part dels requisits, el treballador autònom no ha d'haver assolit l'edat de jubilació, i ha d'estar donat d'alta en la Seguretat Social. Per tant, ha d'estar al corrent del pagament de les quotes i tenir cobertes les contingències professionals pertinents.

Finalment, el cessament de l'activitat ha d'estar justificat, per motius econòmics, acreditat per documents que reflecteixen pèrdues del 10%, o bé tècnics, productius o organitzatius.