×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

La contractació a Espanya presenta signes de millora

L'últim estudi elaborat per la companyia Antal International, experta en la cerca i selecció de personal, realitzat a gairebé 10.000 empreses de diversos mercats, mostra que l'economia mundial està creixent i conclou que el 68% de les empreses tornen a contractar a professionals de nivells mig i alt. Les contractacions pugen 11 punts respecte al trimestre anterior i la tendència es mantindrà estable. Contràriament, un 24% de les empreses segueixen reduint la seva plantilla, però aquesta tendència serà a la baixa en els pròxims mesos.

A Espanya també s'albiren signes de recuperació, amb una previsió de l'augment de les contractacions. L'estudi reflecteix que, actualment, un 39% d'empreses ja estan realitzant noves contractacions, augmentant en 4 punts respecte a l'anterior estudi. S'espera que en el semestre vinent la xifra aconsegueixi el 42%. D'altra banda, la taxa d'acomiadaments descendeix, amb una caiguda del 22% en el cas de les empreses que redueixen la seva plantilla.

Per sectors, el 64% d'empreses del sector Agrícola estan realitzant contractacions laborals, sent el més actiu. El sector de IT ha millorat en 33 punts, assolint un 61%, i el Gran Consum, el 59% d'empreses. Els resultats reflecteixen que el sector Agrícola i de Gran Consum seguiran una tendència a l'alça, amb taxes del 79% i 63% respectivament, amb la incorporació del sector de la Banca que arribarà al 72% de taxa de reclutament.

Per contra, no totes les dades són tan positius en altres sectors. Seguirem veient com el sector de la Construcció reduirà la seva plantilla (un 40% d'empreses), així com Logística i Comptabilitat, amb taxa d'acomiadament del 35% i 33%, respectivament.

En l'estudi, que també s'han analitzat empreses a nivell internacional, Bèlgica es posiciona com el país amb una taxa de contractació més elevada (77%), i supera en 9 punts la mitjana global. Amb un 70% d'empreses contractant, li segueixen el Regne Unit, Polònia i Xina. I finalment, Argentina es preveu com el país on les empreses lideraran el rànquing, aconseguint una taxa de contractació de fins al 88%.