×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

El Ministeri d’Ocupació i FEDEA firmen un acord per millorar el sistema de la Seguretat Social

La Fundació d'Estudis d'Economia Aplicada (FEDEA) serà l'encarregada d'elaborar estudis estadístics per tenir un millor coneixement sobre el perfil i característiques de les persones que demanden ocupació. Així ho ha anunciat el Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social després de la signatura de dos convenis de col·laboració amb aquesta Fundació, i que tindrà la vigència d'un any.

L'objectiu d'aquest acord és recopilar la informació de cara a determinar quin impacte tenen les polítiques actives d'ocupació. També s'extrauran les dades necessàries per determinar quin perfil tenen les persones que busquen feina, així com aquells aspectes que són rellevants per a l'ocupabilitat. Amb les dades extretes i amb l'assessorament de la Fundació, el SEPE podrà identificar aspectes com la demanda, les contractacions o les prestacions, entre d'altres. D'aquesta manera, es donarà un <<ús de l'anàlisi estadística com a eina d'identificació de l'ocupabilitat dels demandants>>.

Així mateix, ambdues parts, Seguretat Social i FEDEA, intercanviaran informació per col·laborar conjuntament en l'elaboració d'una Mostra Pilot del Panell d'Empreses i Treballadors (PET) a partir de les dades anònimes d'empreses i treballadors que la Seguretat Social compartirà amb FEDEA per què la mostra sigui significativa. L'objectiu del PET és millorar el sistema de Seguretat Social.