×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Què és l'assertivitat en l'emprenedoria empresarial?

L'actitud de les persones emprenedores així com totes les aptituds que li permeten exercir aquest rol augmenten les probabilitats d'èxit. Per això, l'assertivitat és una qualitat imprescindible que hauria de tenir tot emprenedor.

Un emprenedor s'enfronta constantment a tot tipus de situacions i persones, i és per això que l'assertivitat ajuda a aquestes persones a expressar-se de manera apropiada, fent que la seva comunicació sigui clara i efectiva. A nivell pràctic, aquesta aptitud li proporcionarà èxit en les relacions comercials.

Els professionals assertius es caracteritzen per tenir les metes clares, així com uns objectius ben definits que els serveixen de guia per saber què volen aconseguir. Això s'anomena congruència. No obstant això, són conscients que no sempre s'aconsegueix tot el que desitgen i que el veritablement important és l'esforç per aconseguir les metes.

Els emprenedors assertius cuiden molt la comunicació, les paraules que escullen, i mantenen el control de les emocions, ja que en les negociacions és fonamental.

Els avantatges d'aprendre i practicar comportaments assertius al món de l'emprenedoria són moltes, i és per això que, cada vegada en major proporció han sorgit un bon nombre de tallers i cursos sobre com potenciar l'assertivitat empresarial.