×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Amb la prevenció de riscos laborals “guanyem tots”

La Seguretat Social ha invertit més de 60 milions d'euros en actuacions vinculades, directament o indirectament, amb la prevenció de riscos laborals.

La quantitat inclou el finançament de la Fundació de la Prevenció de Riscos Laborals, l'Estratègia Espanyola de Seguretat i Salut en el Treball, l'encomana de gestió amb l'Institut Nacional de Seguretat i Higiene en el Treball (INSHT), el bonus a les empreses amb baixa sinistralitat i activitats de prevenció amb càrrec a quotes per les Mútues Col·laboradores amb la Seguretat Social.

Són dades ofertes pel secretari d'Estat de la Seguretat Social, Tomás Burgos, durant la clausura de la reunió de la Comunitat de Prevenció de Riscos Laborals de l'Associació Espanyola de la Qualitat (AEC).

En la trobada, el secretari d'Estat ha destacat que amb la prevenció de riscos laborals “guanyem tots. Guanyen les empreses, els treballadors, i la Seguretat Social; per això, des de la Secretaria d'Estat participem de forma molt activa en l'adopció de mesures d'aquest tipus, donant suport específic i fins i tot financer”.

Novetats normatives

Burgos ha volgut recordar les novetats introduïdes per la denominada Llei de Mútues referent als incentius a les empreses que compleixin les normes preventives, amb baix índex de sinistralitat i que realitzin inversions en la millora de la prevenció.

Una reforma que pretén agilitar i simplificar el procés de sol·licitud, reconeixement i abonament de l'incentiu; implantar un sistema objectiu centrat en el comportament de la sinistralitat i incentivar en les empreses l'adopció de processos que contribueixin eficaçment a la reducció de les contingències professionals de la Seguretat Social.

Quines activitats preventives finança la Seguretat Social?

La inversió realitzada per la Seguretat Social en matèria de prevenció prové principalment del Fons de contingències professionals amb el qual es financen activitats preventives i d'assessorament dirigides a empresaris i treballadors autònoms en el control i reducció dels accidents de treball i de les malalties professionals.

El finançament d'aquest fons s'ha incrementat aquest any un 40 per cent pel que fa l'any 2014, en passar del 0,5 al 0,7% dels ingressos de cada mútua per quotes de contingències professionals.

D'aquest fons provenen també els recursos per sufragar les accions preventives de la Fundació per a la Prevenció de Riscos Laborals i les accions compreses en el servei denominat Prevencion10.es, la gestió del qual s'encomana a l'Institut Nacional de Seguretat i Higiene en el Treball.

Prevenció10 és un servei de la Seguretat Social orientat a ajudar a les petites empreses i als treballadors autònoms a aconseguir un millor compliment de les seves obligacions en l'àmbit de la prevenció, reduint els seus costos i simplificant la seva forma de compliment.

Font: Ministeri d’Ocupació I Seguretat Social