×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

La pujada salarial mitjana pactada ascendeix a 0,75% al novembre

La pujada salarial mitjana pactada per als convenis amb efectes econòmics coneguts i registrats fins al 30 de novembre ascendeix a 0,75%. L'increment per als convenis d'empresa se situa en el 0,49%, i en els d'àmbit superior, en el 0,77%.

Segons ha publicat avui el Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social, les dades de l'Estadística de Convenis Col·lectius recullen que la jornada mitjana pactada per al total dels convenis se situa en 1.758,5 hores a l'any per treballador. Per als convenis d'empresa és de 1.710,9 hores, mentre que pels d'àmbit superior a l'empresa ascendeix fins a les 1.761,7 hores.

Del nombre de convenis registrats fins al 30 de novembre dels quals es coneix la variació salarial pactada ascendeix a 2.159, la qual cosa suposa un augment del 37% respecte als 1.576 registrats fins aquest mes de 2014. Aquests convenis van tenir un efecte sobre 5,85 milions de treballadors, un 32,5% més que fa un any, i 854.767 empreses, un 36,2% més.

A més, en els onze primers mesos de l'any es van produir 1.349 inaplicacions de convenis, que afecten 40.996 treballadors. El 90,7% d'inaplicacions han acabat amb acord entre l'empresa i els representants dels treballadors.

Tal com van ocorrent en mesos anteriors, de les inaplicacions esmentades, el 63,4% dels professionals afectats es concentren en el sector serveis. Respecte a la mida de l'empresa, el 42,5% dels treballadors afectats treballen en organitzacions amb plantilla de 250 treballadors o més, encara que la majoria de societats presenten inaplicacions, el 85%, tenen plantilles entre 1 i 49 treballadors.

El 97% de les inaplicacions es refereix a un conveni, o varis, d'àmbit superior a l'empresa i en el 90,2% dels casos es va produir "desvinculacions" de la quantia salarial pactada en conveni.

Font: Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social