×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

La contractació nadalenca torna a aconseguir nivells precrisis

Tot apunta al fet que l'actual campanya de Nadal superarà les xifres registrades abans de la crisi, quan l'augment de les contractacions oscil·lava entre el 10 i el 15% interanual.

Randstad, en la seva previsió anual de contractació, preveu un increment de la contractació del 14% respecte a 2014, i estima que es generin 302.360 nous llocs de treball en els sectors clau d'aquesta època, com a logística, transport, comerç i hostaleria. Aquestes contractacions s'allargaran fins a finals de febrer, cobrint el període de rebaixes.

Malgrat aquestes dades encoratjadores, cal tenir cautela i esperar a veure si la tendència és real i es manté, explica Jesús Labrador, director del Màster Universitari en Recursos Humans de Icade Business School.

La previsió de Randstad apunta al fet que totes les comunitats autònomes notaran un increment de les contractacions respecte a l'any anterior. Les comunitats que aconseguiran majors becs en el nombre de contractes són Madrid, Catalunya i Comunitat Valenciana, regions on es concentra major població i una forta presència del sector serveis, amb variacions superiors al 14%.

Les empreses busquen candidats amb habilitats comercials i socials, ja que la majoria de llocs oferts són de cara al públic. Perfils de cambrers, cuiners o animadors de festes són els més demandats. Promotors i azafatas per a esdeveniments també tenen una forta demanda per part de les empreses per reforçar plantilla.

D'altra banda, el sector retail troba en aquestes dates un gran bec de consum, per la qual cosa, mercats, supermercats i grans superfícies també reforcen la seva plantilla durant aquestes setmanes.

Les vendes online tenen un gran protagonisme en aquestes dates, on el 21% de les compres realitzades en Nadal es faran a través d'Internet. Això ofereix noves oportunitats de trobar una ocupació.

I els denominats “extrajobs”, és a dir, treballs per hores pels quals no es realitzen processos de selecció, també representen una oportunitat per trobar un treball, especialment entre els joves que busquen ingressos complementaris.

Per tant, l'augment de les ofertes d'ocupació propicien un major consum que, segons l'Estudi de consum nadalenc 2015, elaborat per Deloitte, la intenció de despesa a Espanya augmenta un 9,8% pel que fa el 2014.