×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Consells per tornar a la normalitat després de vacances

Després d'un període de vacances, tornar al treball i a la rutina sempre costa. Els experts diuen que la majoria dels espanyols necessitaran una setmana per tornar a acostumar-se al ritme de la vida diària. Però no hem de desanimar-nos. Hem d'aprendre a gestionar l'estrès i mantenir la calma.

 

  1. Pas a pas

Tornes al treball després de les vacances, i què ha passat mentre no estaves? Pràcticament res, tot segueix més o menys com ho vas deixar, sense grans canvis. Agafa aire, no perdis la calma i recupera el control.

  1. Fixa't uns objectius

Recuperar el control no significa res més que organitzar la teva agenda. No intentis recuperar el treball acumulat en els primers dies. Escull les teves prioritats per poder optimitzar millor el temps, i no oblidar gens.

  1. Cenyeix-te a l'horari de treball

En els primers dies és aconsellable ajustar-se a l'horari i no passar-se de l'hora. Si tens clar quines tasques vas a fer i per quina començaràs, et serà més fàcil acabar el que t'has proposat. No gastis tota l'energia acumulada durant les vacances el primer dia.

  1. Pren-te un respir

Per evitar que els primers dies es facin costeruts, és important fer descansos breus però freqüents durant la jornada. Encara que et semblin pèrdues de temps, posar-te dempeus, escoltar una mica de música o mirar al lluny contribueixen a la teva productivitat.

  1. Cuida la teva alimentació

Durant les vacances de Nadal, entre els sopars i els menjars, es fa difícil mantenir una dieta equilibrada. Però ja és moment d'oblidar-te de les golafres. És millor menjar poc i amb freqüència, ja que facilita l'absorció dels nutrients estimularà el metabolisme i afavorirà la sensació de sacietat. Pots veure els nostres consells de salut per portar una dieta equilibrada.

  1. Pren embranzida i, a per totes!

Si t'organitzes bé les tasques, identificant les més importants, i sent realista del que pots fer en el teu primer dia, evitaràs la sensació d'estrès i desassossec. I si apliques aquests consells i els converteixes en un hàbit, veuràs com segueixes treballant sense estrès per molt temps que hagi passat des de les vacances. Bona tornada al treball!