×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Les dones espanyoles estan preparades per ocupar càrrecs d'alta responsabilitat

El III Informe 'Les Dones en els Consells d'Administració de les companyies de l'Ibex 35', elaborat per Atrevia en col·laboració amb el IESE, recull que el nombre de dones en els consells d'administració de l'Ibex ha augmentat un 2,5% en 2015, on la representació femenina solament suposa el 17,32% del total de consellers. I en relació als salaris, les dones guanyen actualment un 24% menys que els homes, malgrat que la seva contribució al treball mundial és del 52%, segons l’Informe de Desenvolupament Humà 2015 de Nacions Unides.

Malgrat que la presència de dones en els consells d'administració encara ha de millorar respecte a Europa, els avanços en els últims temps vénen a corroborar que les dones espanyoles estan preparades per ocupar càrrecs d'alta responsabilitat.

Nombrosos experts econòmics i empresaris són conscients de l'important paper que les dones exerceixen al món laboral, i evidencien que les empreses espanyoles encara no han assumit aquest canvi. Encara existeixen moltes reticències per part de les empreses a l'hora de contractar dones, ja que són molts els que pensen que no és rendible contractar a les fèmines.

L'empresari Javier Scherk, autor de diversos llibres sobre el món comercial, declara en acabar la seva recerca que «L'empresa que avui dia no valori a les dones, morirà en un futur immediat. Pobre d'aquell que no estigui envoltat de fèmines per tot el que aporten i perquè són la meitat de la societat»

La societat està formada per tots dos sexes, i no es pot prescindir d'una de les seves meitats, en cas contrari, les empreses perdran informació i talent molt preuat.

Són nombroses les raons per les quals a les empreses els convé contractar a dones, fins i tot segueix sent rendible contractar a mares. Les mares professionals tenen una gran capacitat per focalitzar i anar al detall, aprofitant cada minut la qual cosa les converteix en professionals molt eficients. A més, té una gran valia la capacitat de realitzar diverses tasques dins de l'organització amb una gran versatilitat, l'anomenada habilitat "multitasca”.

Alguns analistes vaticinen que la propera revolució econòmica vindrà de la mà del paper que la dona jugui al món de l'empresa i els mercats. Les universitats, escoles de negoci i altres centres de formació estan replets de dones que s'aniran incorporant al mercat laboral, i moltes d'elles seran les que dirigeixin les empreses en un futur molt proper.