×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Auge de noves polítiques salarials, com la retribució flexible

Les fórmules de compensació tradicionals estan a punt d'extingir-se, mentre deixen pas a noves formes de retribució. Així ho confirma l'últim Baròmetre de la Retribució Flexible – Sodexo BI, que confirma que les fórmules més comunes, com el salari fix amb pujada interanual per conveni s'estan substituint per altres tipus de retribució, com les pujades salarials lligades a objectius i a la marxa de la companyia. Canvis que ja estan començant a aplicar el 80% de les empreses enquestades que fins ara no tenien implementada aquesta nova política salarial.

L'auge de la retribució flexible té a veure amb poder escollir fins al 30% del salari en productes i serveis fiscalment avantatjosos que permeten augmentar el poder adquisitiu de l'empleat sense incrementar la massa salarial de la companyia.

Els resultats de l'estudi mostren que el 75% dels treballadors amb retribució flexible se sentien molt satisfets, mentre que disminuïa fins a un 35,5% entre els quals comptaven amb el salari tradicional. Per la seva banda, el 60% dels empleats que no es beneficiaven d'un pla de retribució flexible ho veien interessant i el 52% declarava que sol·licitaria serveis a través de retribució flexible si la seva empresa els hi oferís.

Per tant, negociar un augment de sou a través de plans de retribució flexible és la millor fórmula per pagar. Per exemple, un empleat amb un salari brut anual de 25.000 euros que destini part del seu salari al segur de salut, xec restaurant i xec guarderia augmentaria el seu poder adquisitiu un 8,70% enfront d'un altre empleat amb una retribució que no fos flexible.

Però, com demanem un augment? Hem de tenir en compte dues variables. En primer lloc, saber si l'empresa pot fer-ho pels seus resultats. En cas que no fos possible, pots sol·licitar millores salarials amb altres fórmules, com la retribució flexible, mesures de conciliació, possibilitats de desenvolupament, autonomia.

I en segon lloc, tenir uns resultats propis excel·lents. Això significa aconseguir uns resultats lligats a l'excel·lència, innovació i tendències d'avantguarda. Cal tenir arguments fefaents perquè els responsables et diguin que sí.