×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Espanya se situa en la posició 36 de l'índex de Competitivitat pel Talent Global

Actualment, més de 200 milions de persones a tot el món es troben en situació de desocupació, i el 47% dels llocs actuals corren perill de desaparèixer a causa dels avanços en l'automatització.

Estem davant un món laboral que cada vegada canvia més ràpid, i on, l'envelliment de la població activa provocarà una escassetat de la mà d'obra per a l'any 2030. Es preveu que per llavors, les generacions més joves s'hauran reduït en un 50%, i les de més de 65 anys haurà augmentat ràpidament.

És per això que els països capdavanters en talent treballen per atreure el talent, invertint en educació i coneixement; de la mateixa manera que empreses i directius estan posant el focus a establir canvis per millorar l'empresa, i poder atreure el talent que els permeti distanciar-se dels seus competidors i consolidar el seu lideratge.

Davant aquesta realitat, i per tercer any consecutiu, Adecco, líder mundial en la gestió de Recursos Humans, juntament amb l'escola de negocis Insead i el Human Capital Leadership Institute, han presentat el tercer Índex de Competitivitat pel Talent Global (GTCI)

L'estudi se centra en la capacitat dels països per gestionar el talent a través de l'atracció, creixement i retenció del mateix en 109 països de tot el món. I diferència entre dos nivells de talent: habilitats de nivell mitjà (laborals i de vocació) i habilitats de nivell alt (o de coneixement global).

Espanya presenta un bon comportament dins del rànquing, ocupant el lloc 36, amb una mitjana de totes les variables de 52,51 punts (+1,26 punts més que un any enrere), i aconsegueix reduir la distància amb la mitja general a 4,98 punts.

En la classificació amb els països europeus (38 països) que conformen l'anàlisi, Espanya se situa en la posició 24, per sobre de països com Polònia, Itàlia, Croàcia o Macedònia.

Les variables on Espanya presenta un millor comportament són en el de Creixement i Retenció, la qual cosa significa que el nostre país aborda eficaçment el desenvolupament del seu propi talent.

Altres variables en les quals Espanya se situa en els primers llocs són Ocupació Flexible, Matriculació en educació superior i Comportament mediambiental, on ocupa la setena posició.

Contràriament, en relació a les Destreses laborals i professionals; i la Relació salari i productivitat, rep menor puntuació. I quant a l'obertura exterior i atracció del talent, Espanya no obté bons resultats.

A partir dels resultats de l'estudi, Espanya ha de millorar la seva capacitat per atreure talent. Per exemple, a través de l'ensenyament superior. Tenir un potent sistema universitari és una via per atreure a joves amb gran potencial.

D'altra banda, centrar-se en el desenvolupament de les destreses professionals locals i les infraestructures, és una manera de brindar oportunitats als ciutadans, i actuarà com a imant per a la seva reserva de talent creatiu a l'estranger.