×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Augmenten les ofertes de treball publicades durant el mes de gener

Cada mes el portal d'ocupació InfoJobs analitza l'estat del mercat de treball espanyol, per identificar quins són les millors oportunitats per trobar ocupació. D’aquesta manera, va registrar un augment de les ofertes d'ocupació durant el mes de gener, que van augmentar un 7,1% respecte al mateix període del 2015, amb un total de 148.637 llocs de treball.

 

Tipologies dels treballs oferts

Entre els llocs oferts durant el mes de gener destaquen les ocupacions a jornada completa que representen el 64% de les ofertes. El 18,6% eren per a treballs a temps parcial, i el 4,5% eren de jornada intensiva.

Pel tipus de contractació, les més freqüents són els contractes indefinits (25,8%), mentre que els de durada determinada (18,8%) així com altres modalitats (17,4%) han estat menys utilitzades durant el passat mes.

D'altra banda, en el 32,8% de les ofertes publicades requerien experiència prèvia del candidat, de, la menys, un any. Els que no comptaven amb ella, seguien optant a 50.964 llocs de treball.

Categories amb més opcions

Les categories que concentren major volum de vacants són comercial i vendes que va concentrar el 28,7% de les ofertes de gener, seguida d'Informàtica i telecomunicacions (18,8%) i Atenció al client (13,6%), aglutinant sis de cada deu ofertes d'ocupació.

Perfil dels candidats

Segons el portal d'ocupació, un total de 1.036.739 persones es van inscriure en les ofertes laborals durant el primer mes de l'any, on el 43% dels candidats comptaven amb estudis universitaris i el 28% amb un cicle formatiu.

El 77,3% dels candidats mostren una clara preferència per la contractació indefinida, mentre que un 19,5% opten per un contracte de durada determinada. D'altra banda, un 35,3% dels candidats manifesten una clara preferència per treballs a jornada completa, enfront de l'11,5% que triaria jornada intensiva.