×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

La clau per ser feliços al treball és mantenir una actitud positiva

Malgrat que estiguem realitzant un treball que no és el que havíem somiat, podem arribar a ser molt bons si exercim la nostra tasca amb intenció, il·lusió i afecte.

Per a moltes persones, estar en una feina en la qual no se senten feliços és motor de generació d'emocions negatives. I tenint en compte que passem la major part del dia en el treball, estar constantment sumits en un estat emocional negatiu, pot tenir conseqüències en la nostra salut, potenciant malalties psicosomàtica o d'una altra índole. Aquestes malalties poden arribar a tenir els mateixos efectes que les que deriven de situacions d'estrès com les relacionades amb el sistema digestiu.

Quan els treballadors estan desmotivats en el treball, tenen tendència a sofrir mals relacionades amb el sistema muscular, migranyes i cefalees tensionals.

Aquestes malalties ens avisen de la necessitat d'un canvi d'actitud. Hem de canviar els pensaments, i veure des d'un altre punt de vista.

Resultats com a catalitzador de la motivació

Quan ens esforcem en el que fem, el normal és que tinguem resultats. De manera que ens va a proporcionar una agradable sensació, ja que el reconeixement ens motivarà.

Compensació i benefici

Hem de procurar contrarestar els pensaments negatius. Centrem-nos en la compensació i el benefici d'estar realitzant una tasca. Pot ser econòmica, d'horaris, d'aprenentatge, entre uns altres.

Propicia ambients agradables

Exercir les nostres tasques en un ambient agradable. Hem de potenciar la nostra capacitat per relacionar-nos amb la resta de companys. D'aquesta manera, les hores que passem en el treball seran molt més amenes.

Conrea altres àmbits de la teva vida

A més del treball, deveu-vos conrear la nostra vida personal social, no cal centrar tota la nostra vida a l'entorn laboral. Hi ha molts altres aspectes enriquidors que poden fer-nos feliços.

Allunya't de companys tòxics

Una persona tòxica pot crear a la seva al voltant un ambient tòxic pels quals li envolten. Un bon directiu ha d'identificar als empleats tòxics d'una empresa, i tractar de separar-los del grup de treball.