×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Les xarxes socials es consoliden com a eines d'intermediació laboral entre professionals de recursos humans i candidats

En la seva quarta edició, l'Informe Infoempleo - Adecco sobre Xarxes Socials i Mercat de Treball a Espanya, aprofundeix en l'impacte que les xarxes socials tenen com a eines per la qual els candidats busquen ocupació, així com l'ús entre els professionals de Recursos Humans a l'hora de seleccionar professionals.

D'aquesta forma, l'informe conclou que les xarxes socials s'han consolidat com un suport fonamental per a l'atracció i selecció de talent. Jorge Guelbenzu, director general de Infoempleo, i Iria Vázquez-Palacios, Directora de Servei i Qualitat d'Adecco, han afirmat durant la presentació de l'informe que, "Les empreses utilitzen les xarxes no solament per buscar candidats, sinó per saber més d'ells, i una bona o mala utilització dels seus perfils públics pot marcar la diferència entre dos finalistes”.

Com interactuen els candidats?

L'informe revela de quina manera els candidats interactuen a les xarxes socials a l'hora de buscar una ocupació. Segons les dades obtingudes, el nombre d'usuaris que s'han inscrit a una oferta d'ocupació que han conegut a través de les xarxes socials ha augmentat un 33% respecte al 2011 –quan es va presentar el primer informe- aconseguint el 76% en aquest últim any.

Malgrat que els portals d'ocupació són el recurs més consultat pel 76% dels enquestats, existeix un 23% que els consulta ocasionalment. Contràriament, les xarxes socials es consoliden com a eines complementàries en la cerca d'ocupació, sent consultades pel 83% dels entrevistats per aquest estudi.

Xarxes socials més utilitzades per a la cerca d'ocupació

D'entre totes les xarxes socials, la més utilitzada per a aquest fi segueix sent LinkedIn, amb el 72% de l'acceptació entre els candidats. On, a més, és la xarxa social predilecta per comunicar que el candidat està en cerca activa d'ocupació, amb un 64%.

Facebook (56%) i Twitter (38%) li segueixen encara que amb menys acceptació entre els candidats per a la cerca d'ocupació.

Ús entre professionals de RRHH

Quant als professionals de RRHH, el 95% segueix utilitzant com a principal via els portals d'ocupació per a la cerca de candidats, però reconeixen la importància de les xarxes socials com l'aliat perfecte en els processos de selecció. Aquestes eines els permeten conèixer detalls sobre com és en el seu moment a dia i com es mostra als altres.

En l'últim any, 9 de cada 10 empreses han utilitzat les xarxes socials per descobrir i atreure talent (87%). És per això, que els candidats han de prestar especial atenció a la seva marca personal, mostrant-se de forma correcta a les diferents xarxes socials on està present, a més de treballar la seva marca personal perquè resulti més atractiva. El 28% de les empreses assegura haver rebutjat a un candidat per la seva activitat en aquests canals.

Finalment, l'informe conclou que els responsables de recursos humans enquestats preveuen seguir utilitzant els mitjans que millor resultat els estan donant a avui dia: els portals d'ocupació (92%), les xarxes socials (87%) i les webs corporatives (85%).