×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Podem incidir en la nostra pròpia motivació per emprendre?

Emprendre després dels 40 pot semblar una tasca gens fàcil, però l'edat no hauria de ser un impediment per dur a terme aquell projecte empresarial en el qual es porta temps somiant. I és que, una vegada que aconsegueixis concretar la idea i llançar-te a materialitzar-la, res et podrà aturar.

I perquè no perdis la il·lusió d'iniciar el teu projecte personal, t'expliquem on resideix la motivació que farà que la teva energia estigui sempre al màxim nivell. Així doncs, hem de distingir entre la motivació externa i motivació interna.

Motivació externa

En el primer cas, la motivació externa prové de factors externs, fruit d'una conseqüència que afecta directament a la teva vida i que s'escapa al teu control. Aquesta motivació és la que ens fa reacció per les necessitats o circumstàncies de l'entorn, i per aquest motiu, ens reactiva.

Durant els anys en què la crisi ha colpejat fortament el nostre país, moltes persones que es van quedar sense treball, van veure en l'autoocupació una nova oportunitat per reincorporar-se al mercat laboral.

Motivació interna

La motivació interna, és “la nostra” motivació, la més positiva i la que ens impulsa a portar endavant els nostres interessos. La desenvolupa de manera natural les persones emprenedores i és la més efectiva perquè t'impulsarà per fer realitat tot el que et proposis.

És possible que les ganes d'emprendre el teu propi negoci es deguin a les teves ganes de millorar algun aspecte de la societat. Que hagis detectat una idea de negoci que pot ajudar als altres, ja que amb la teva àmplia experiència i coneixement pots aportar una solució a un problema, i que a més et pots guanyar la vida amb això.

La teva motivació interna pot residir en la teva voluntat de deixar un llegat als teus fills, servint-los de referent i marcant una adreça cap al futur. O bé, pot ser que la teva motivació la trobis en el teu propi creixement personal.

Així doncs, troba les teves principals fonts de motivació i seràs capaç de desenvolupar les teves capacitats i/o habilitats, que et faran destacar.