×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Els joves espanyols entre els més emprenedors i amb més potencial

L'aposta dels millennials per l'emprenedoria ha augmentat, i actualment, vuit de cada deu joves d'entre 18 i 35 anys es veuen capacitats per muntar el seu propi negoci. Així ho conclou l'últim estudi realitzat per la Universitat Tècnica de Munic i l'empresa d'estudis de mercat GFK, en col·laboració amb Amway.

Aquest any han introduït l'Índex d'Esperit Empresarial Amway (AESI), basat en la teoria del comportament planificat del psicòleg Icek Ajzen i que es construeix sobre la base de la "desitjabilitat", la fermesa i la viabilitat.

Segons els resultats obtinguts, l'actitud dels millennials supera a la d'altres generacions, sent deu punts percentuals superior a la mitjana de la generació X -persones entre 35 i 50 anys-, que és del 70%, i fins a vint punts en el cas dels babyboomers -persones amb més de cinquanta anys-.

Motivació dels joves emprenedors

La raó principal per la qual els joves millennials opten per emprendre és psicològica. El 57% dels enquestats prefereixen ser el seu propi cap, i un 40% veu en l'autoocupació la manera de poder autorrealizar-se. D'altra banda, un 23% dels joves contemplen aquesta opció com una porta per reincorporar-se al mercat laboral. Aquest últim aspecte és característic entre els països més castigats durant la crisi econòmica, com Grècia o Portugal.

No obstant això, la por al fracàs també està present en el 81% dels casos, i suposa el principal fre a l'hora d'emprendre.

En l'estudi s'ha detectat una relació entre el nivell d'estudis i l'emprenedoria. Com més alt és el nivell d'educació, més alt és el potencial a l'hora d'emprendre.

Retrat de l'emprenedor

L'actitud emprenedora dels millennials espanyols ha augmentat quatre punts percentuals, fins al 69%, i ha aconseguit el seu màxim històric des de 2011. No obstant això, encara es manté per sota de la mitjana europea, del 72%, i de la mitjana mundial, del 75%.

La directora d’Amway Iberia ha llançat una dada esperançadora, i ha explicat que la repercussió de la crisi en el potencial emprenedor és "idèntica" a l'actitud. Durant la crisi va aconseguir el seu nivell més baix, el 30%, i ara hem "recuperat la seva millor dada", s'ha situat en el 37%.

Les ciutats que encapçalen la llista de les comunitats amb major actitud positiva són Catalunya, Madrid i València.