×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

La flexibilitat laboral revoluciona el disseny de les oficines i augmenta la productivitat

El model d'oficina tradicional està obsolet. Els canvis en les empreses sobre la forma de treballar està revolucionant el disseny de les oficines. Avui dia, els espais de treball ja es dissenyen pensant al capital humà; on prevalen qüestions com Quant temps passes en l'oficina, com col·labores amb el teu equip, quin tipus d'espais necessites?

I s'ha demostrat que, a major optimització i adaptació de l'entorn en el qual es desenvolupa l'activitat laboral; major productivitat.

Canvis en la cultura empresarial

La tecnologia ens permet treballar des de qualsevol lloc i en qualsevol moment; la qual cosa comporta un canvi en la cultura empresarial, passant a ser més obertes i horitzontals. I el treball flexible necessita espais que impulsin la creativitat i la innovació.

Les oficines es planifiquen en funció de l'ús real de l'espai, de la presència real que tindran els treballadors.

Per això, les empreses han adoptat al sistema de no territorialitat. Els empleats no tenen un lloc determinat; se'ls assigna un segons la tipologia que necessitin i la disponibilitat que hi hagi al moment.

Oficines: disseny i espai

Les formes d'utilitzar l'espai canvien. Les noves funcionalitats d'aquests complementen els llocs de treball per fomentar les activitats de l'oficina.

El nombre de despatxos es redueix entorn del 60%, mentre que les zones d'interacció són els que més demanden els professionals.

Els llocs en l'oficina es dissenyen per ser flexibles i adaptables per propiciar el treball en grup, així com la comunicació informal, la qual cosa fomenta un millor ambient laboral.

Tot això ajuda a l'empresa a complir els seus objectius empresarials, reduint costos immobiliaris de més d'un 40%, i augmentant la motivació i productivitat dels treballadors en més d'un 20%.