×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

La Seguretat Social destina135 milions d’euros per modernitzar el control de les baixes laborals.

La seguretat Social destinarà aquest any 315 milions d’euros per la modernització del control de les baixes laborals. Aquesta inversió és fruit dels convenis de col·laboració per a la gestió de la Incapacitat Temporal (IT) derivada de contingències comuns subscrits entre el Ministeri de Treball i Seguretat Social amb les comunitats autònomes (CCAA) i INGESA.

Amb caràcter anual i d’acord a la llei de Pressupostos Generals de l’Estat, s’estableix un crèdit de caràcter finalista per la millora i control de la gestió de les baixes laborals.

Cada CCAA es beneficiarà d’aquesta inversió segons el nombre d’assegurats amb dret a la prestació per IT.

Un cop finalitzat l’exercici es realitzarà la liquidació, prèvia avaluació dels resultats, en funció al compliment dels objectius del pla anual d’actuacions i millora de la gestió IT.

Repartiment territorial del pressupost de la Seguretat Social

Dels 315 milions d’euros pressupostats per 2016, les majors partides corresponen a Catalunya  (59,8M), Andalusia (54,8M), Madrid (55,4M) i Comunitat Valenciana (32,6M), tot i que l’import final que rebrà cada territori dependrà del grau de compliment d’objectius.

Les comunitats autònomes, a través dels facultatius dels seus Serveis Públics de salut (SPS), son les que expedeixen els parts mèdics de baixa, confirmació i alta, que determinen la duració dels processos d’Incapacitat Temporal al seu territori.

Les conselleries corresponents de cada territori desenvolupen, juntament amb l’ Inspecció Mèdica, les accions de gestió i control d’aquesta prestació i en col·laboració amb les Entitats Gestores i col·laboradores de la Seguretat Social durant el primer any de baixa laboral. Per això el INSS subscriu aquests convenis amb les CCAA i INGESA per millorar i modernitzar la gestió de l’Incapacitat temporal.