×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Limitacions per als autònoms que volen canviar de base de cotització

Els treballadors autònoms que vulguin canviar de bases de cotització han de saber que el proper mes acaba el primer termini per dur a terme aquest procediment.

Els treballadors per compte propi paguen la quota d'autònom mensualment, calculada en funció a la base de cotització, que s'ha d’escollir entre una màxima i una mínima. Per regla general els treballadors que s'inicien en el règim d'autònom solen escollir la quota mínima durant els primers mesos de la seva activitat. Aquesta quota es pot modificar posteriorment, fins a un màxim de dues vegades a l'any.

Depenent de la data exacta en què es sol·liciti el canvi, aquest tindrà efectes en dates diferents, concretament; si el canvi es sol·licita abans del dia 1 de maig, el canvi tindrà efectes des de juliol d'aquest mateix any, si pel contrari es sol·licita el canvi posterior a aquesta data i abans de l'1 de novembre, els efectes serien latents a partir de l'any següent .

En aquest sentit, depenent del mes en què se sol·liciti el canvi, aquest tindrà efectes en dates diferents. Així, en el cas que la sol·licitud es presenti abans del dia 1 de maig, el canvi de base tindrà efectes a partir de l'1 de juliol del mateix any. Per contra, si es presenta després de l'1 de maig i abans de l'1 de novembre, els efectes es veurien a partir de l'1 de gener de l'any següent.

Si un cop sol·licitat el canvi es vol tirar enrere amb la decisió, es pot presentar una sol·licitud de renúncia dins el mateix termini indicat.

Limitacions per als autònoms segons l'edat

Una altra de les condicions que limiten als autònoms que volen fer un canvi a la seva base de cotització és l'edat:

  • Els autònoms que, a dia 1 de gener de 2016, siguin menors de 47 anys podran triar la seva base de cotització amb llibertat.
  • Aquells que ja tinguin 47 anys hauran de tenir al Desembre una base igual o superior a 1.888,8 € per efectuar el canvi. En el cas que aquesta xifra sigui menor, es podrà triar lliurement la seva base si ho fan abans del 30 de Juny. Altrament no podrà superar els 1.926,60 €.
  • En el cas dels autònoms amb 48 anys o més a 1 de Gener de 2016, tindran una base compresa entre 944,40 € i 1.926,60 € mensuals.
  • Els autònoms que, a 1 de gener de 2011 tenien 48 o 49 anys d'edat, i havien optat per una base superior a 1.880,80 € mensuals abans del 30 de Juny del mateix any, podran cotitzar per una base de cotització entre 875,70 € i 1.926,60 € mensuals.