×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Com començar a menjar de forma saludable

Molt es parla de quins aliments engreixen més i quins són els millors hàbits alimentaris, ja que l'alimentació és clau per mantenir uns hàbits de vida saludables.

I per començar a menjar bé i sa, has de saber què és el que beneficia al teu organisme i el que no, i desterrar els falsos mites sobre alguns productes o pautes alimentoses.

Molta gent pensa que beure aigua en els menjars engreixa. Tal afirmació és errònia, ja que l'aigua no aporta calories. L'aigua és bàsica de la nostra dieta i és imprescindible per a la hidratació del cos.

L'única cosa que admeten els experts de la Fundació Espanyola de l'Aparell Digestiu és que en algunes malalties es reté aigua, la qual cosa es tradueix en un guany de pes, però pel cúmul d'aigua no perquè engreixa.

No hi ha aliments bons i dolents, tot depèn de la seva composició o dels hàbits alimentaris que se segueixin. En tot cas pot haver-hi aliments que senten malament a algunes persones o que estiguin contraindicades davant una malaltia en concret.

La idea que el pa engreixa no és del tot certa. Tot aliment té una aportació calòrica, inclòs el pa. Que engreixi o no, depèn de la quantitat que es consuma.

El mateix passa amb els productes integrals. Tenen més contingut en fibra, i el seu valor nutritiu és major, però el seu valor calòric és semblat al seu equivalent refinat.

I pels quals pensen que la fruita, havent dinat, engreixa, cal dir que sent un aliment bàsic de la nostra vida, es recomanen dues peces al dia. Així, s'ha de fomentar el consum d'aliments frescos, ja que aporten fibra alimentària, vitamines i antioxidants que són beneficiosos per a la salut.