×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Saps com aplicar-te la protecció solar de forma correcta?

Utilitzar de forma correcta la crema solar és fonamental per evitar sofrir els efectes negatius del sol. Segons revela l'estudi 'Percepció i hàbits de salut de la població espanyola entorn de la fotoprotecció', avalat per l'Acadèmia Espanyola de Dermatologia i Venereologia (AEDV), només el 2,5% de la població a Espanya sap aplicar-se de manera correcta la crema de protecció solar.

 

Com hem de posar-nos la crema solar?

Per protegir la pell dels efectes nocius del sol, hem d'aplicar la crema 30 minuts abans de prendre el sol. Però no n'hi ha prou amb posar-nos crema una sola vegada, hem de renovar-ho cada dues hores, i tornar-ho a aplicar després de banyar-nos o assecar-nos.

En l'estudi s'ha comprovat que un 36,4% dels participants no realitza aquest procediment. A més, de tota la mostra, el 57,8% pertany als fotototipos més clars (I, II i III), amb major proporció de dones que d'homes.

Segons ha comentat el president de AEDV, les persones amb fototipo I i II han de cuidar-se especialment, doncs corren majors probabilitats de sofrir els efectes negatius del sol, però, atès que la sobreexposició a les radiacions solars constitueix el principal factor de risc.

Consells per protegir-nos del sol

En general, els espanyols estem bastant conscienciats sobre els danys que pot causar el sol. No obstant això, solament set de cada deu (69,9%) usen la crema fotoprotectora en exposar-se directament al sol, enfront del 22,2% que ho fa diàriament durant l'estiu i al 10 per cent que es protegeix tot l'any, com recomanen els experts.

A més, es recomana evitar l'exposició solar durant les hores centrals del dia, romanent en l'ombra durant l'estiu, i protegir-nos de les radiacions solars amb roba i ulleres de sol.

Recomanacions pels més petits

Als bebès menors d'un any mai han de ser exposats directament al sol, ja que encara no tenen la capacitat de defensar-se del sol mitjançant l'augment del to de color o bronzejat, la qual cosa deriva en un altíssim risc de cremades.

I recorda que aquestes precaucions segueixen sent necessàries sota l'ombrel·la i també els dies ennuvolats o d'hivern, on és important prendre mesures de fotoprotecció.