×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

La importància del treball com a via per a la inclusió social

Exercir una activitat professional és una de les eines més eficaces per a la inclusió social, ja que et dóna els recursos necessaris per participar plenament en la vida econòmica, social i política, i per gaudir d'unes condicions de vida digna.

I precisament la integració social és un dels reptes més importants als quals la societat ha d'enfrontar-se, sent una prioritat i responsabilitat per a qualsevol sector, on empreses i entitats socials tenen un paper fonamental en l'accés al mercat laboral.

Dins dels col·lectius en risc d'exclusió soci-laboral, les persones amb capacitats diferents són les més afectades. Segons les dades de l'últim informe de la Base de dades Estatal de les Persones amb Discapacitat que publica l'INE, representen el 4,4% de la població espanyola en edat laboral; un 32,2% d'ells està aturat, una xifra que es dispara al 72,1% si parlem de joves entre 16 i 24 anys.

Malgrat que en 2015 les contractacions van augmentar un 19%, encara queda molt per fer. FAMMA- Coceme revela que el 81% de les empreses espanyoles encara no compleix amb la llei d'inserció laboral de persones amb discapacitat.

Per aquest motiu, posem de manifest una sèrie de qüestions que haurien de ser preses en consideració per les empreses, a l'hora de valorar les possibilitats de contractació d'aquest col·lectiu.

1. Mínimes dificultats d'adaptació: segons l'Estudi de la Fundació Randstad i Fundació ATRESMEDIA, "Joves, Discapacitat i Ocupació, una radiografia per a reflexió i acció", només en un 10% dels casos, les persones amb discapacitat van tenir dificultats per adaptar-se al seu lloc, i només un 8% va presentar algun problema de productivitat inicial.

2. Actitud positiva i alt compromís dels empleats: Les persones amb capacitats diferents, assenyala l'informe, solen tenir una bona disposició al treball i una gran motivació en el seu moment a dia.

3. Impulsar la integració laboral implica incorporar valors: Valors com la diversitat, pluralitat o el respecte s'incorporen a l'ADN corporatiu d'una organització. Aquest fet aportarà majors beneficis a les empreses, ja que segons un Informe de Nielsen realitzat a Espanya, el 93% dels consumidors estan a favor de comprar a aquelles empreses que apostin per la responsabilitat social corporativa i inverteixin en la societat.

4. Majors incentius: les empreses que es decideixen a fomentar la integració tenen dret a algunes bonificacions segons diferents variables relatives a les persones amb discapacitat contractades.

Així, apostar per la integració laboral té recompensa.