×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

L'Índex General de Producció Industrial (IPI) augmenta un 8,9% a l'abril en relació al mateix mes de 2015

L'Índex General de Producció Industrial (IPI) va augmentar un 8,9% a l'abril en relació al mateix mes de 2015, una taxa interanual 10,5 punts superior a la del mes de març i el seu major creixement des d'abril de 2008, quan es va incrementar un 12%, segons publica avui l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Amb el repunt registrat a l'abril, la producció industrial torna a estar en taxes positives després del descens de març (-1,6%).

La producció industrial augmenta en 15 comunitats

Respecte al mateix mes de l'any anterior, la producció industrial augmenta en 15 de les 17 comunitats autònomes, amb Castella i Lleó (26,1%), Galícia (14,1%) i País Basc (11,9%) encapçalant la llista. Per la seva banda, les comunitats que presenten descensos en la seva taxa anual són Astúries (-7,8%) i Múrcia (-1,3%).

Una vegada corregits els efectes estacionals i de calendari, la producció industrial va presentar a l'abril un creixement del 2,7% respecte al mateix mes de 2015, taxa dues desenes inferior a la registrada al març (+2,9%).

Respecte al mes anterior, l'IPI entre els mesos d'abril i març eliminant els efectes estacionals i de calendari es manté neutra en el 0,0%, una taxa 1,3 punts inferiors a l'observada al març.