×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Un total de 192 treballadors van morir en accident laboral fins a abril

El nombre de treballadors morts es redueix un 2,5% en termes relatius. Segons ha fet públic el Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social, un total de 192 treballadors han perdut la vida en un accident laboral durant els quatre primers mesos de l'any. Aquesta xifra suposa 5 persones menys que durant el mateix període de 2015.

Un total de 147 defuncions es van produir durant el desenvolupament de la jornada laboral, 14 menys que fins a abril de 2015, la qual cosa implica un descens del 8,7%.

Per la seva banda, els 45 restants van ser "in itínere", és a dir, de casa al treball i viceversa. No obstant això, han experimentat un increment del 25% respecte al mateix període de 2015.

Fins a abril es van comptabilitzar 176.986 accidents laborals amb baixa, un 9% més que un any abans, període en el qual es van produir 162.365 accidents.

Del conjunt de sinistres, 152.838 accidents es van registrar en el lloc de treball i 24.148 van ser sinistres "in itínere", sofrint un augment del 9,2% en comparació del període gener-abril de 2015. I dels 24.148 que van ser sinistres "in itínere", s'han incrementat un 7,9%.

La indústria manufacturera va registrar el major nombre d'accidents

Per activitats econòmiques, la indústria manufacturera és l'activitat amb més accidents amb baixa en jornada de treball, amb 28.372 sinistres (+12,8%). Li segueixen el comerç majorista i al detall i la reparació de vehicles a motor, amb 21.992 accidents (+9,2%); la construcció, amb 15.765 sinistres (+12,2%) i les activitats sanitàries i els serveis socials, amb 14.978 accidents (+6,5%).

La major part dels accidents laborals es deuen a una formació o informació inadequada o inexistent sobre la tasca, no utilitzar els equips de seguretat, per sobreesforços físics, caigudes o ensopegades, entre altres causes.

Per això, hem de ser conscients dels riscos que suposa no realitzar la nostra activitat laboral en les millors condicions.

Si vols saber com millorar les mesures de prevenció, entra al nostre portal i informa't.