×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Tens planejat viatjar a Europa per vacances?

Si has planejat un viatge per Europa aquest estiu, no oblidis sol·licitar la targeta sanitària europea i portar-la amb tu. Si no saps què és o mai l'has sol·licitat, t'expliquem de què es tracta.

 

 

Abans de viatjar

Què és la targeta sanitària europea?

Es tracta d'una acreditació personal i intransferible que li dóna dret a rebre l'assistència sanitària que necessiti durant la seva estada temporal als països de la Unió Europea. Cada persona ha de tenir la seva pròpia targeta.

No té cap cost, i poden obtenir-la els titulars del dret a l'assistència sanitària del sistema de Seguretat Social: treballadors en alta (o en situació assimilada), els pensionistes i els beneficiaris del titular de l'assistència sanitària.

On tramitar la seva sol·licitud

Pots demanar la targeta per telèfon (901166565), per Internet a la Seu Electrònica, o apropant-se al Centre d'Atenció i Informació de la Seguretat Social més proper al seu domicili. Pots veure totes les oficines aquí.

Una vegada sol·licitada, la targeta s'enviarà al seu domicili en un termini inferior a 10 dies. I té una validesa de 2 anys, amb algunes excepcions: per als estrangers residents, la validesa no s'estendrà més enllà de la data de venciment del permís de residència; per als beneficiaris de prestacions de desocupació i subsidis o persones sense recursos econòmics, el període de durada de la prestació en el primer cas i 90 dies com a màxim en el segon.

Durant el viatge

Una vegada que ha arribat a la seva destinació europea estarà protegit sanitàriament davant qualsevol problema mèdic que pugui succeir. Podrà rebre l'assistència d'un metge, un hospital o un centre d'atenció sanitària com si fos un resident més.

De tornada a casa

Una vegada que ha tornat de la seva estada a l'estranger, si ha hagut d'abonar algun import per l'atenció mèdica, podrà demanar el reintegrament en tornar a Espanya però només li retornaran el cobrat erròniament.

També podrà renovar la targeta de la mateixa manera que la va sol·licitar, i podrà gestionar la renovació al Centre d'Atenció i Informació de la Seguretat Social fins 30 dies abans de la seva caducitat.