×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Mútua Intercomarcal eleva un 7,17% els ingressos fins els 159,18 milions d’euros

Mútua Intercomarcal ha celebrat la seva Junta General Ordinària de Mutualistes, en la que s’han presentat els resultats de gestió corresponents a l’exercici 2015.

Alexandre Blasi, president de l’entitat; Jordi Serres, secretari de la Junta i Enric González, director general, han estat els encarregats de presentar als mutualistes assistents els resultats d’un exercici de creixement generalitzat de l’entitat en tots els àmbits, que s’ha vist afavorit per l’important tasca desenvolupada en el control de la despesa i una gestió orientada a la màxima eficàcia.


D’aquesta manera, durant l’exercici 2015 Mútua Intercomarcal ha generat uns ingressos de 159,18 milions d’euros, una xifra que suposa un creixement del 7,17% respecte als ingressos de l’any anterior. El resultat final de l’exercici ha estat de 8,93 milions d’euros, distribuït en 5,87 milions corresponents a contingències professionals, 2,19 milions corresponents a cessament de l’activitat de treballadors autònoms, i 0,86 milions d’euros corresponents a contingències comunes.

Després de constituir les reserves legals, l’entitat ha generat un excedent de gestió destinat als comptes de la Seguretat Social de 6,3 milions d’euros, que s’ingressaran als comptes corresponents tal com estableix el Reglament sobre la col·laboració de les Mútues d’Accident de Treball i Malalties professionals.

Durant la Junta s’han presentat també les dades corresponents a empreses afiliades i treballadors protegits, que han experimentat un important creixement. L’afiliació d’empreses s’ha vist incrementada un 4,43% fins a les 41.543, i de la mateixa manera els treballadors d’empresa protegits han experimentat un augment del 6,49%, situant-se en 218.985. Pel que fa als treballadors autònoms protegits, s’ha registrat un creixement del 7,81%, fins assolir els 55.877.

Alexandre Blasi, president de Mútua Intercomarcal, ha  volgut destacar en aquest sentit la “magnífica valoració dels serveis de l’entitat, tant per part de mutualistes com dels treballadors protegits”, i ha posat en valor que, un any més, l’informe de la Direcció General d’Ordenació de la Seguretat Social sobre reclamacions en el sector de les mútues “situa a Mútua Intercomarcal com el referent del sector en termes de qualitat i orientació al servei”.

Per la seva part Enric González, director general de l’entitat, ha remarcat que, d’acord amb l’avantprojecte de pressupost del 2017 que es presentarà al Ministeri per la seva aprovació, la Mútua espera assolir una recaptació de quotes de 185,43 milions d’euros. Per assolir aquesta fita, ha assenyalat que serà necessari “mantenir uns ingressos equilibrats tant en contingències professionals com en comunes, millorar les ràtios de prestacions econòmiques per incapacitat temporal o lesions residuals sobre les respectives cotitzacions socials, i mantenir el màxim nivell de rigor pressupostari en el control de la despesa corrent”.