×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Estàs pensant a començar un negoci com a autònom?

Fer-se autònom no és tasca senzilla, ja que requereix molts tràmits. És imprescindible conèixer tots i cadascun d'ells per no perdre'ns mentre paperassa, normativa i passos fiscals. Per això, recopilem els passos a seguir per completar la teva alta d'autònom amb èxit.

Passos obligatoris per a autònoms

Alta en l'impost d'activitats econòmiques (I.A.E): Es tracta d'un impost del sistema tributari espanyol que grava l'exercici de l'activitat professional. Classifica les activitats empresarials i professionals a través d'un codi que es diu "epígraf de l'activitat", i es realitza en l'Agència Tributària.

Alta Censal i opció del règim fiscal: També es tramita en l'Agència Tributària per donar-se d'alta les persones o entitats que vagin a desenvolupar activitats empresarials o professionals o satisfacin rendiments subjectes a retenció. S'ha de completar l'imprès 036.

Afiliació en el Règim Especial d'Autònoms de la Seguretat Social: Aquest tràmit s'ha de realitzar en la Tresoreria General de la Seguretat Social (TGSS). S'ha de portar l'imprès 036, DNI i el model TA521/1 d'alta en el Règim Especial de Treballadors Autònoms (REPTA), que s'emplenarà en la mateixa oficina de la TGSS.

Altres casos

Hi ha casos concrets en els quals són necessaris tràmits addicionals. És el cas de la Llicència d'Obertura i Llicència d'Activitats i Instal·lacions. En tots dos casos, són necessaris per registrar una empresa i han d'anar acompanyats d'un projecte d'instal·lació. S'han de formalitzar a l'Ajuntament corresponent.

En cas que necessitis donar-te d'alta en el Registre Mercantil, serà obligatori presentar els següents documents: l'original de l'escriptura de constitució, un certificat que indica que el nom de la societat no coincideix amb un altre ja existent, un certificat d'inscripció en el Registre de Societats Anònimes Laborals, una carta de pagament de liquidació de l'Impost sobre Transmissions i Actes Jurídics Documentats i, finalment, s'hauran de legalitzar els llibres de comptabilitat.