×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Normes bàsiques per al treball en posició assegut

Treballar en postura asseguda és la més confortable lloc que redueix la fatiga corporal i disminueix la despesa d'energia.

No obstant això també té riscos per a la salut si els elements amb els quals treballem no ens permeten canviar de postura de tant en tant. Mantenir una postura inadequada pot provocar molèsties cervicals, abdominals, trastorns a la zona lumbar de l'esquena i alteracions del sistema circulatori i nerviós.

Per això, han de considerar-se quins requisits ergonòmics han de tenir la taula o la cadira on desenvolupem l'activitat laboral. Així, esmentem algunes normes bàsiques per treballar còmodament.

Normes bàsiques

 

1. L'altura del seient de la cadira ha de ser regulable, és a dir, s'ha d'adaptar a les diferents tipologies físiques de les persones. L'ideal és que permeti que la persona se sent amb els peus plans sobre el sòl i les cuixes en posició horitzontal pel que fa al cos o formant un angle entre 90 i 110 graus.

2. El respatller de la cadira també ha de ser regulable en altura i angle d'inclinació.

3. El material de revestiment del seient de la cadira és recomanable que sigui de teixit transpirable i flexible i que tingui uns 20 mm de gruix.

4. Els reposabraços són recomanables per donar suport i descans a les espatlles i als braços, encara que la seva funció principal és facilitar els canvis de postures i les accions d'asseure's i aixecar-se de la cadira.

5. Mantenir una correcta posició de treball que permeti que el tronc estigui alçat enfront del plànol de treball i el més a prop possible d'aquest, mantenint un angle de colzes i de genolls aproximadament uns 90 graus. El cap i el coll han d'estar el més rectes possible.

I encara que la posició asseguda és la forma més còmoda de treballar, mantenir aquesta postura durant molt temps pot arribar a resultar molest. Per tant, és aconsellable alternar la postura asseguda amb la dempeus i, si pot ser, caminar.