×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

L'article 20 de la Llei de Prevenció de Riscos Laborals (PRL) estableix que tota empresa, tenint en compte la grandària i la seva activitat, haurà de realitzar una anàlisi de les possibles situacions d'emergència que puguin ocórrer en el lloc de treball, i adoptar les mesures necessàries en matèria de primers auxilis.

Així, haurà de disposar del material necessari per a la lluita contra incendis (normalment extintors) i de primers auxilis (almenys la farmaciola preceptiva).

L'empresari, després d'identificar les possibles situacions d'emergència, haurà d'establir les mesures de prevenció i incloure-les a la planificació de l'activitat preventiva de la seva empresa. S'hauran de revisar periòdicament; i també els materials contra incendis.

Per a l'aplicació de les mesures adoptades, l'empresari haurà d'organitzar les relacions que siguin necessàries amb serveis externs a l'empresa, en particular en matèria de primers auxilis, assistència mèdica d'urgència, salvament i lluita contra incendis, de manera que quedi garantida la rapidesa i eficàcia d'aquestes.

Participació dels treballadors

Els empleats hauran de ser informats i formats sobre les normes d'actuació en cas d'emergència, i es designarà a una persona responsable de fer que s'apliquin aquestes mesures.

 

Per ampliar la informació, pot consultar la Llei 31/1995, de 8 de novembre, de Prevenció de Riscos Laborals.