×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

El Consell de Ministres aprova el Pla Anual de Política d'Ocupació per 2016

El Pla Anual de Política d'Ocupació (PAPE per les seves sigles en castellà) ha vist la llum aquest dimecres amb la publicació de la seva resolució en el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) per 2016, que compta amb un pressupost de 1.800 milions repartits entre totes les CC.AA. L'objectiu és incentivar les polítiques actives d'ocupació.

El pla ja va ser acordat amb les comunitats autònomes el passat mes d'abril, i cadascuna rebrà una partida pressupostària. La mesura compta amb un pressupost total de 5.265 milions d'euros aportats per l'Estat, un 8% més que l'any anterior. D'ells, 1.800 milions d'euros es destinaran a les comunitats autònomes.

El repartiment està pendent d'aprovació en un proper Consell de Ministres.

Línies d'actuació PAPE

Els programes del Pla 2016 que desenvolupin els Serveis Públics d'Ocupació han de dirigir tots els seus esforços a millorar l'ocupabilitat, sobretot la dels joves i els aturats majors de 45 anys que es troben en una situació de desocupació de llarga durada.

Una altra de les línies d'actuació és la d'afavorir la inserció de col·lectius amb majors dificultats i millorar i potenciar la formació per a l'ocupació de les persones aturades.

En presentar el pla, la ministra d'Ocupació en funcions, Fátima Báñez, va indicar que el PAPE és "el gran instrument d'activació per a l'ocupació del Govern en l'àmbit de treball conjunt amb les comunitats autònomes".