×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Recomanacions per adoptar una bona postura corporal

En tornar a la rutina, és possible que hàgim oblidat com asseure'ns durant la jornada laboral, ja que una mala postura pot provocar molèsties o dolors musculars i d'esquena.

Però la prevenció d'aquestes patologies que produeixen malestar o dolor és possible si adoptem les postures adequades per exercir la nostra rutina diària.

Passar vuit hores al dia asseguts pot passar factura. Per això, és de vital importància cuidar l'esquena i la postura. I en el cas de sofrir alguna patologia més greu, com les derivades de l'escoliosi o altres problemes posturals, realitzar exercici diari i classes dirigides contribuiran a corregir la postura i la salut de l'esquena. Tot això contribuirà a millorar la qualitat de vida.

Consells per a la prevenció de dolors musculars

Realitza moviments circulars quan estiguis a l'oficina quan et passis més de la meitat del dia assegut. Els girs han de ser amb tot el cos, no solament amb el coll o el tren superior. Recorda que pots combinar-ho aixecant-te i recorrent alguns metres cada 45 minuts.

Disposició còmoda dels objectes, de manera que aquells que més s'utilitzin, estiguin més a prop. I si treballes amb ordinador, procura que sigui la pantalla la que s'orienti i inclini, no el nostre coll. D'altra banda, el teclat ha de permetre que les espatlles estiguin relaxades i les nines i avantbraços, alineats amb el mateix.

Treballar dempeus moltes hores augmenta el risc de danyar l'esquena. Per tant, per evitar l'acumulació de contractures, serà necessari elevar un peu a un graó i canviar de postura tant com es pugui.

Una musculatura enfortida redueix notablement els riscos de patir patologies derivades de males postures. Existeixen exercicis per reforçar els músculs, sobretot els lumbars i abdominals. Nedar o el ioga són molt positives per tenir una major resistència al dolor diari.

No oblidis que un calçat adequat és molt important en la prevenció de molèsties relacionades amb la postura corporal, i no descuris aplicar aquests consells en accions tan quotidianes com cuinar o conduir, on la postura que adoptem també influirà en el nostre benestar.