×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Les empreses ja no necessiten tenir el Llibre de Visites de la Inspecció de Treball

Segons es va publicar ahir al Butlletí Oficial de l'Estat, la normativa permet que les empreses ja no necessitin el Llibre de Visites de la Inspecció de Treball. Amb aquesta mesura el Ministeri d'Ocupació espera aconseguir un estalvi de 700 milions per a les empreses en eliminar els tràmits burocràtics que suposava la normativa vigent fins avui.

Fins al moment les empreses havien de tenir un llibre de visites per fer un seguiment d'anotacions de les incidències de l'actuació de cada funcionari, al voltant de la prevenció de riscos laborals o el compliment de la normativa laboral, entre d'altres aspectes. Aquest tràmit va començar a reduir-se l'any 2013 amb la Llei de Suport als Emprenedors, amb l'objectiu de reduir tràmits burocràtics per als autònoms.

Ara amb aquest canvi de legislació, l'Estat pretén fer extensives aquestes facilitats a totes les empreses. Per això, serà l'administració, l'inspector de treball, qui tingui l'obligació de registrar la visita i les seves incidències, amb l'ús de llibres electrònics.

"Es registrarà una diligència per cada visita o comprovació, reflectint les matèries o aspectes examinats i altres incidències concurrents, que s'ha de conservar per un termini de cinc anys", diu l'ordre ministerial.