×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Indicadors per avaluar el rendiment dels treballadors

Una empresa especialitzada en gestió de beneficis per als empleats, UpSpain, ha detectat els indicadors en els quals cal fixar-se per avaluar el rendiment dels treballadors, en funció de les seves competències i progrés en l'empresa.

Com avaluar el rendiment dels empleats?

 

Resultats, nivell de dificultat i puntualitat en els terminis

S'han de valorar els resultats finals d'un projecte tenint en compte el grau de dificultat del mateix i el període de temps amb el qual s'explicava per realitzar-ho. Ja que el temps que hem pogut dedicar-li a un projecte i el seu grau de dificultat no depenen directament del treballador. Valorar per igual tots els resultats, realitzats en diferents circumstàncies, ens porta a crear uns falsos estàndards de productivitat.

Quantitat de treball

A l'hora de valorar resultats també s'ha de tenir en compte el volum i càrrega de feina que té cada empleat, i entendre que això serà directament proporcional al ritme de treball. És a dir, quanta més sobre càrrega de feina tinguem més es ralentirà el nostre ritme d’entrega de resultats.

En ocasions aquest problema es pot solucionar redirigint tasques a altres departaments o treballadors que estan implicats també en el projecte però tenen menys volum de feina, per agilitar el ritme i complir amb les dates d’entrega.

Eficiència laboral i formació

Les condicions en les quals treballa en empleat afecten directament a la seva productivitat i rendiment. S'ha de disposar d’eines i de l’entorn adequat per a les tasques a realitzar. Un cop complert aquests requisit s'ha d'avaluar també si els coneixements, les tècniques i habilitats d'aquesta persona són les més adients per a la feina concreta que realitza. Molts cops la causa de la ineficiència es troba senzillament en la falta de formació per part de l'empresa.

Motivació i proactivitat

Aquí entrem ja en un tipus d'indicadors més difícils de quantificar: El compromís amb els valors de l'empresa, la motivació a l'hora d'afrontar un projecte determinat, o el caràcter proactiu i resolutiu del treballador.

En cas de detectar una baixa motivació, existeixen tècniques i exercicis per motivar als empleats i que poden solucionar el problema i augmentar el rendiment del treballador, millorant també els seus resultats.

Absentisme laboral

Aquest seria l'indicador més objectiu i fàcil de quantificar; dies d'absentisme laboral per causa d'accidents o malalties. En aquest cas es tracta d'identificar als empleats que no estan passant per un bon moment per canalitzar els recursos de l'empresa i poder ajudar-los proposant mesures com per exemple el teletreball. En el cas que l'absentisme es degui a causes relacionades amb el seu treball, com l'estrès, hem de prendre consciència que es tracta d'un error del funcionament de l'empresa, i s'han de prendre mesures per solucionar-ho.