×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

3.000 autònoms menys en el REPTA i 2.756 nous pensionistes autònoms

Durant els mesos d'estiu el nombre d'autònoms pensionistes ha augmentat en 2.756 persones i ha disminuït entorn dels 3.000 treballadors en el Règim Especial de Treballadors Autònoms (RETA), això suposa un augment d'1.736.280€ en la despesa de les pensions, i una pèrdua d'ingressos propera als 900.000€, la qual cosa situa el sistema en una situació delicada, segons afirma la Unió de Professionals i Treballadors Autònoms (UPTA).

Eduardo Abad, Secretari General de la UPTA, reclama la urgent necessitat de modificar el sistema, augmentant la cotització dels autònoms que superin els 80.000€ d'ingressos nets (prop del 30% de treballadors per compte propi).

Actualment l'obligació de cotitzar a la base mínima per a un autònom societari d’una empresa de l’IBEX que per al propietari d'una tenda d'ultramarins, la qual cosa ve a confirmar que és necessari redefinir el model, afirma Eduardo Abad.