×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

El nombre d'autònoms creix al llarg de 2016

Els treballadors autònoms segueixen sent claus per al creixement econòmic, i la recuperació econòmica. Segons l'anàlisi publicada per la Federació Nacional d'Associacions de Treballadors Autònoms (ATA); de gener a juny del 2016, els autònoms van generar un total de 107.248 nous llocs de treball, dels quals 40.524 van ser nous treballadors per compte propi i 66.724 assalariats contractats per autònoms.

D'altra banda, el Règim Especial de Treballadors Autònoms (RETA) ha registrat un comportament positiu, augmentant en 25.308 el nombre d'autònoms persona física i en 15.869, els autònoms sota una forma societària. Així, l'increment del nombre d'autònoms durant els 6 primers mesos de l'any ha estat de 40.524.

Des d’ATA, constaten que els autònoms s'han convertit en actors fonamentals per a la creació d'ocupació, i afirmen que cada vegada són menys els autònoms que es donen d'alta sense contractar treballadors.

Concretament, a Espanya hi ha 3.206.336 autònoms als quals cal sumar els 878.619 treballadors assalariats que estan a càrrec dels autònoms. Per tant, un de cada quatre ocupacions a Espanya ho genera el col·lectiu de treballadors per compte propi.

En el mateix període també s'ha registrat un augment dels autònoms que es troben en situació de pluriactivitat, és a dir, cotitzant en dos règims diferents de la Seguretat Social. En total, van augmentar en 1.968 en els sis primers mesos de l'any fins a aconseguir els 95.067 autònoms.