×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Espanya ha d'equiparar la indemnització dels contractes temporals i els fixos

La sentència històrica del Tribunal de Justícia Europeu de la Unió Europea (TJUE) ha generat cert caos i incertesa al mercat laboral espanyol. La resolució ha considerat que la legislació espanyola és discriminatòria amb els treballadors temporals a causa que no reconeix una indemnització equivalent a la dels empleats fixos per l'extinció de la seva relació laboral.

Així doncs, obliga als tribunals espanyols a equiparar la indemnització dels contractes temporals i indefinits, és a dir, una compensació de 20 dies per any treballat. 

Aquesta mesura s'aplica a tots els contractes de caràcter temporal que s'han subscrit i que estan vigents, o que se celebrin en el futur al nostre país. No obstant això, també comprèn a tots els contractes temporals que s'han extingit amb anterioritat a la mateixa data de la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea, amb l'únic límit que no hagi transcorregut el termini d'un any des que va tenir lloc aquesta extinció.

El Ministeri d'Ocupació, per la seva banda, va explicar ahir que està "analitzant l'impacte d'aquesta sentència" i que se cenyeix a "les qüestions i els casos concrets sobre els quals s'ha plantejat la qüestió perjudicial al Tribunal Europeu". No obstant això, els experts laboralistes consideren que Espanya ha d'adaptar-se a la normativa per equiparar la indemnització de tots els temporals amb els indefinits.