×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

El 30% de les dones assalariades tenen un treball a temps parcial

Després de experimentar un  creixement del 3,8% en 2015, Espanya tenia a finals del passat any un total de 12,73 milions de cotitzadors en el Règim General de la Seguretat Social, segons les dades del Ministeri d'Ocupació. Entre aquests, hi ha més de 2,9 milions que tenen una jornada parcial.

Si comparem entre tots dos sexes, la proporció de la jornada reduïda és molt més comuna entre les dones que entre els homes. Aquestes suposen un total d'1,9 milions (més del 30%), enfront del 15% que representen els homes que tenen una jornada parcial.

A més, segons el Ministeri, les diferències entre els dos sexes van més enllà de la jornada laboral; també existeixen dissimilituds en el tipus de contracte. Són més els homes que treballen amb un contracte indefinit (54,45%) enfront del nombre de dones que també ho fan (45,55%). No obstant això, en el cas dels contractes temporals amb prou feines hi ha diferència. Un 50,27% són dones i un 49,73% en el cas dels homes.

Malgrat tot, els contractes indefinits a temps parcial van créixer menys que els de caràcter temporal parcials, que van suposar un 11,7% del total dels assalariats adscrits al Règim General de la Seguretat Social en aquest últim any.

Si bé és cert que els contractes de jornada parcial no han estat els que han experimentat un major creixement, ja que els contractes temporals a temps complet han augmentat un 11% més que els altres tipus de contractacions en 2015.


Segons el Ministeri d'Ocupació, la xifra de treballadors amb un contracte indefinit a temps complet ja arriba al 49,5% dels assalariats.