×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

29 de setembre, Dia Mundial del Cor

Les malalties cardiovasculars són avui dia la primera causa de mortalitat a tot el món, i el nostre país no és una excepció. Cada any, les patologies relacionades amb el cor són responsables de prop de 17,5 milions de morts en tot el globus, superant a altres malalties com el càncer o la diabetis.

No obstant això, a pesar que la mortalitat en general ha anat descendint en els últims 30 anys, sobretot als països desenvolupats amb més recursos econòmics, actualment es dóna la paradoxa que les patologies cardiovasculars continuen augmentant.

Per aquest motiu, resulta fonamental promoure un estil de vida saludable, que contribueixi a prevenir les malalties cardiovasculars. Amb la finalitat de donar a conèixer massivament les malalties cardiovasculars, així com la seva prevenció i tractament, l'any 2000 la Federació Mundial del Cor, amb el suport de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) i la Unesco, van establir el 29 de setembre com a data clau al calendari per conscienciar a la població, a nivell internacional i de forma coordinada entre tots els països, sobre la importància de la prevenció davant aquestes malalties.

En línia amb aquest propòsit, en Mútua Intercomarcal ens hem compromès amb el foment dels hàbits saludables a través de la campanya de salut i prevenció "Cuida't! Consells per gaudir d'una vida saludable", en la qual posem a la disposició del públic en general consells per millorar els nostres hàbits a través d'aspectes com la dieta o l'exercici i, amb això, la nostra qualitat de vida.