×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Augmenta la inversió en prevenció entre les PIMES

La Confederació d'Organitzacions Empresarials de la Comunitat Valenciana (CIERVAL) ha presentat aquest matí un informe sobre la inversió en prevenció d'accidents laborals i malalties professionals. El resultat de l'estudi posa de manifest fins a quin punt les preocupacions de seguretat i salut segueixen sent temes crucials en totes les empreses.

Segons aquestes dades, el 40% de les Pimes espanyoles han augmentat la seva inversió en prevenció d'accidents laborals i malalties professionals, mentre que el 57% mantenen un nivell de despesa estable entorn d'aquesta preocupació. Tan sols el 2% d'aquests negocis han disminuït el seu pressupost en aquest àmbit.

La prevenció de riscos laborals s'ha consolidat com una peça clau en l'estructura de tota companyia. En concret, l'àrea de l'empresa que amb major freqüència s'encarrega de coordinar-se amb el servei de prevenció aliè és la de recursos humans, amb un 40% dels casos, per davant de l'àrea tècnica i de producció. Pel que fa a la responsabilitat del compliment d'aquestes mesures recau en l'adreça de l'empresa en el 61,2% dels casos, mentre que en el 34,7% és delegat a l'àrea tècnica.

Finalment, l'informe també destaca l'auge de les empreses saludables compromeses amb la responsabilitat social i la prevenció dels riscos laborals. El 51% de les empreses analitzades han engegat iniciatives de promoció de la salut i de responsabilitat social, mentre que el 32,7% afirma tenir un compromís constant amb aquest tipus de polítiques.