×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Els avantatges de l'esport en la teva rutina laboral

Les persones constitueixen la base de qualsevol empresa o organització, és per això que és fonamental que se sentin sanes i motivades. D'aquesta manera les companyies podran seguir creixent i desenvolupant el seu treball òptimament. No obstant això, el dia a dia no sempre ajuda a mantenir el cos i la ment en forma.

Al nostre país, una jornada laboral completa suposa entre vuit i deu hores, a més del temps que dediquem als desplaçaments i al menjar. Aquest horari pot arribar a significar un total d'entre 12 i 15 hores per dia. Així mateix, són moltes les persones que veuen minvades la seva salut i el seu rendiment laboral a causa dels innombrables efectes negatius que aquestes llargues jornades laborals produeixen (la falta de descans, l'estrès, la fatiga...).

No obstant això, segons les dades de l'últim baròmetre Edenred Ipsos 2016, que va examinar el benestar en el treball entre 14.400 empleats en 15 països, el 68% dels espanyols se sent satisfet amb el benestar de què gaudeix al seu centre de treball, encara que, és també evident que l'absentisme laboral per malaltia segueix sent un problema encara no resolt.

A Espanya, la taxa d'absentisme (entès com el percentatge d'hores no treballades respecte a la jornada pactada) va suposar, segons el V Informe Addeco sobre Absentisme, un 4,7%, que equival a 3.934.380 baixes laborals, un 10,23% més que l'any anterior.

D'altra banda, nombrosos estudis han demostrat que les persones físicament actives i amb una rutina saludable, pateixen menys malalties que aquelles que tenen hàbits de vida més tranquils i sedentaris.

D'igual forma, s'ha demostrat que existeix una relació positiva entre la pràctica de l'exercici físic i el rendiment laboral. L'esport pot ajudar, per exemple, a combatre l'estrès, millorar la nostra actitud davant el treball o alliberar tensions, millorant d'aquesta manera, les relacions entre els empleats i les empreses.
Actualment, són moltes les experiències empresarials que han demostrat que els treballadors que realitzen exercici habitualment milloren el seu estat de salut i la seva qualitat de vida, reduint així l'absentisme laboral, al mateix temps que milloren el seu rendiment i productivitat.

A més, més enllà d'aquests beneficis, aquestes pràctiques també comporten un important estalvi en les empreses i ajuden a augmentar la visibilitat d'aquestes companyies en els àmbits relacionats amb la Responsabilitat Social Corporativa.

Si vols més informació sobre com pots mantenir el teu cos en forma punxa aquí.