×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

El 40% d'espanyols arriba tard i estressat a treballar

Segons un estudi de la consultora PageGroup, quatre de cada deu treballadors espanyols no aconsegueix arribar a temps al seu lloc de treball. Concretament, el 56% triga més de mitja hora a arribar a la seva ocupació, i a més, ho fan estressats.

Entre les principals causes d'aquests retards trobem els embussos com el principal problema pels quals es desplacen en vehicle propi, mentre que les vagues són el principal factor generador d'estrès entre aquells que es mouen en transport públic.

Una altra de les conclusions a les quals arriba l'anàlisi és que, en la major part dels casos, com més llarg és el desplaçament del treballador, més augmenta el seu nivell d'estrès i en conseqüència més es descompon l'harmonia entre la seva vida privada i professional. Així doncs, no és d'estranyar que la ràtio de conciliació a Espanya se situï per sota de la mitjana europea (5,5 en una escala d'1 a 10).

Pel que fa al mitjà de transport, la majoria de treballadors prefereixen el vehicle propi (63%). Només menys d'un terç dels treballadors espanyols utilitzen el transport públic, i el 80% d'aquests ho fan per motius d'eficiència malgrat preferir viatjar en transport privat.

Les principals raons que al·leguen els que opten per acudir al treball en el seu propi vehicle són la rapidesa o l'absència de bones connexions de transport públic, mentre que els que no usen transport privat ho fan pel seu preu (43%), per les dificultats per aparcar (42%) o perquè sovint és la manera més ràpida per arribar a la seva destinació (36%).

Finalment, amb independència del mitjà utilitzat, aquest estudi confirma que l'estrès que sofreixen els treballadors va associat, abans de res, al trajecte cap al treball. Entre els quals usen el transport públic, el 40 % reconeix que és una experiència estresante, enfront del 29% de professionals que es desplacen amb el seu propi vehicle.

Aquestes xifres contrasten amb els professionals que es mouen diàriament amb bici (5%) que són els que tenen un millor equilibri entre la seva vida personal i laboral, no obstant això, encara que sembla un percentatge petit, no és fàcil substituir el cotxe per la bicicleta ja que la meitat dels treballadors al nostre país no viuen i treballen a la mateixa ciutat.