×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Optimisme a les empreses familiars

Les empreses familiars estan d'enhorabona. Segons la cinquena edició del Baròmetre de l'Empresa familiar, elaborat per l'auditoria KPMG en col·laboració amb Altres Associacions Territorials vinculades a l'Institut d'empresa Familiar, el 70% dels directius enquestats mostra una impressió "positiva" sobre la situació econòmica que tindrà la seva companyia en els 12 mesos vinents.

Si analitzem els resultats de l'informe, la tendència iniciada en aquests últims tres anys es manté. En 2013, tan sols el 42% de les empreses familiars tenien una perspectiva positiva de l'evolució dels seus respectius negocis. Va ser a partir del 2014, quan es va registrar una recuperació significativa de confiança, aconseguint nivells que fregaven el 70%.

A què es deu la confiança de les empreses familiars?

 

Les bones perspectives es recolzen en els bons resultats aconseguits en termes d'ocupació, facturació i internacionalització durant aquesta última temporada. El volum de vendes ha augmentat en un 75% en l'últim exercici. Pel que a l'ocupació es refereix, un 93% de les empreses ha augmentat o mantingut la seva plantilla, i el 74% ja tenen presència en altres mercats més enllà de les nostres fronteres.

A més, aquest bon rendiment també ha estat recolzat per l'augment de les inversions en innovació i talent. Les companyies que han participat en aquesta edició del Baròmetre veuen com un factor imprescindible per mantenir-se competitives el fet de ser innovador i comptar amb un personal altament qualificat.

Les magnífiques perspectives a un any porten a les empreses familiars a contemplar majoritàriament (un 84%) plans d'inversió en els 12 mesos que vénen, que estaran enfocats a desenvolupar l'activitat principal de la companyia (78%), a implementar noves tecnologies (52%) i a obrir mercat en l'exterior (47%).

Principlas reptes que han d'afrontar les empreses famimliars

 

No obstant això, malgrat l'optimisme generalitzat, les empreses familiars també són conscients que s'enfronten a un futur ple d'incerteses i nous desafiaments. La guerra pel talent (37%), la incertesa política (37%) l'augment de la competència (36%) o el descens de la rendibilitat, són alguns dels principals reptes per al futur segons aquestes companyies.

Finalment, en referència a un altre element característic de l'empresa familiar com és la propietat de la mateixa i els plans de successió, l'informe revela que el govern corporatiu, aquests mateixos plans i el control de la companyia són els tres principals factors que garanteixen l'èxit d'una empresa familiar, que no és aliena a l'enorme transformació a la qual s'està veient sotmesa per l'avanç de l'era digital. La prova resideix en el fet que el 49% dels enquestats identifica el constant canvi al qual es veu sotmès l'entorn empresarial, com el repte més gran a superar.